هیدروکسی متیل فورفورال ( HMF ) عسل
هیدروکسی متیل فورفورال ( HMF ) در عسل به واسطه تجزیه قند های ساده بخصوص فروکتوز در مجاورت اسیدی که به مقدار خیلی کم در عسل وجود دارد ایجاد میشود .
مقدار مجاز هیدروکسی متیل فورفورال معادل 40 میلی گرم در یک کیلو عسل است.
دلایل افزایش هیدروکسی متیل فورفورال چیست؟
۱ . بالا رفتن مدت زمان نگهداری (انبارش طولانی مدت)
۲ . حرارت دادن عسل
۳ . افزودن مواد قندی بصورت مصنوعی درعسل
زنبور عسل و HMF :
مقدار نرمال HMF در تغذیه زنبور عسل باید حداکثر 40 ppm باشد وبیش از آن باعث تلفات زنبور عسل می شود.این ماده در عسل طبیعی در سال اول به مقدار نرمال موجود می باشد اما عسلی که چند سال نگهداری شود میزان HMF آن بشدت افزایش می یابد.